Rijschool Autisme


Met een Autisme Spectrum Stoornis ( ASS ) kan ook jij, bij gebleken medische geschiktheid, net als ieder ander een traject volgen om je rijbewijs te kunnen halen bij onze rijschool voor mensen met autisme.

Autisme en Rijbewijs

Personen met een Autisme Spectrum Stoornis (Klassiek, Asperger of PDD-NOS ) hebben moeite met het verdelen van de aandacht en het herkennen van non-verbale communicatie en het verwerken van onverwachte veranderingen. Daardoor zal het aanleren van het autorijden waarschijnlijk minder vanzelfsprekend gaan waardoor het voor jou iets moeilijker zal zijn om in het soms chaotische verkeersaanbod overzicht te behouden. Maar met de juiste begeleiding en veel herhaling, tijdens je rijlessen, is het gelukkig ook voor jou heel goed mogelijk je rijbewijs te halen. Daarbij moet gezegd worden dat het CBR wel extra eisen stelt d.m.v een keuring en een rijtest om je rijgeschiktheid aan te tonen voordat je rijexamen mag doen.

 

Informatie CBR autisme:

Autisme Rijbewijs (pdf)

 

 

Rijschool Autisme

De rij-instructeurs van Rijschool Thomas zijn gecertificeerd en hebben voldoende ervaring om jou optimaal te kunnen ondersteunen tijdens je autorijlessen. Inmiddels hebben wij al veel ervaring met het helpen van personen met een ASS om voor het rijexamen te kunnen slagen. Wij beloven, en gaan er volledig voor, dat ook jij je “roze pasje” zo vlot mogelijk kan halen.

Rijles en Autisme

 

Autisme Autorijden

Bij rijles voor personen met een ASS gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend door een iets andere informatieverwerking in de hersenen.

  • Tijdens de rijles, letten wij op welke momenten je wel of niet iets automatisch doet en bij welke handelingen of situaties je overprikkeld wordt. Daardoor weten wij welke handelingen op een normale manier herhaald kunnen worden of welke handelingen we geleidelijker op moeten bouwen.
  • Naast het leren besturen van de auto, helpen we je met het op de juiste manier je aandacht te verdelen zodat je op zoek kunt naar wat belangrijk is in het verkeer.

rijschool autisme

 

Kijk voor vragen over Autisme en rijexamen doen op de volgende FAQ link:

Mag ik autorijden als ik Autisme heb?

Aan de ouders/verzorgers

 

Rijbewijs Autisme

Om onze autistische leerlingen op een prettige manier les te kunnen geven, vinden wij het belangrijk om vooraf te weten waardoor, hoe snel en hoe vaak de leerling overprikkelt raakt en of diegene deze overprikkeling zelf voelt aankomen. Om hierachter te komen  hebben we een gesprek, na de proefles, met de leerling zelf en/of de ouders/verzorgers. Ook leggen we onder andere uit hoe wij lesgeven. Daarnaast heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.

Onze leerlingen krijgen van ons, op een respectvolle en plezierige manier gestructureerd rijles voor autisme. Wij streven er dan ook naar om onze leerlingen op verantwoorde wijze de vaardigheden van het verkeersdeelname bij te brengen zodat zij aan het einde van het leertraject praktisch maar ook mentaal gereed zijn om het rijexamen met succes af te ronden.

Helpt je op weg naar je vrijheid

Rijschool Thomas

Onze contact gegevens

Adres:
Botter 73
3751 ZC Bunschoten

Email:
Auto@RijschoolThomas.com

Telefoon:
06 – 108 25 125

rijles gebied rijschool thomas

Contactformulier

Uitgelichte recensie’s