FAQ – Frequently Asked Questions


Hoe machtig ik mijn rijschool zodat zij mijn examen kunnen plannen bij het CBR?

Voordat de rijschool het praktijkexamen of een toets voor de categorie personenauto kan aanvragen moet je daarvoor eerst toestemming geven. Dat doe je door middel van een machtiging. Het voordeel hiervan is dat je direct een email ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd.

Lees meer voor uitgebreide informatie


Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Hoeveel rijlessen jij uiteindelijk nodig hebt is persoonsafhankelijk. Het hangt sterk af van aanleg, voorkennis en motivatie. Maar ook het aantal lessen dat iemand in één week kan of wil nemen speelt een grote rol. En ook hoe snel iemand de theorie afrond. Het is daarom heel moeilijk om vooraf te bepalen hoeveel lessen je uiteindelijk nodig hebt. Op basis van de resultaten van een proefles en onze ervaring kunnen wij wél een inschatting maken hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zult hebben. Houd wel altijd in gedachten dat dit een inschatting is. Je kunt je namelijk sneller of minder snel ontwikkelen dan wij op basis van je proefles hebben ingeschat. Maar als je aantal lessen vordert, zal er een steeds duidelijker beeld ontstaan en zal er regelmatig overleg plaatsvinden hierover tussen jou en je instructeur.

Maar om je toch nog een onafhankelijke antwoord te geven op je vraag, verwijzen we je graag naar de volgende sites:

Gemiddeldgezien.nl of Rijbewijsinfo.nl

Lees meer voor uitgebreide informatie


Kan ik ook theorieles volgen bij Rijschool Thomas?

Nee, wij geven zelf geen theorieles. Maar ik denk dat wij iets veel leuker en effectiever kunnen bieden. Namelijk iTheorie….

ITheorie is Theorieles voor het theorie-examen. iTheorie is een complete theorie opleiding en bestaat uit een digitaal theorieboek, maar liefst 50 theorie-examens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles.

Lees meer voor uitgebreide informatie


Mag ik rijden als ik ADHD of ADD heb?

Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet u daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op. Om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR u een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen verklaring. Meer informatie over het formulier Eigen verklaing krijgt u van uw rijinstructeur.

Lees meer voor uitgebreide informatie


Mag ik rijden als ik autisme heb?

Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet u daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op. Om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR u een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen verklaring. Meer informatie over het formulier Eigen verklaing krijgt u van uw rijinstructeur.

Lees meer voor uitgebreide informatie


Moet ik eerst mijn theorie halen?

Nee, maar het is wel gebruikelijk om ongeveer gelijktijdig te starten met theorie en praktijk.
De theorie moet afgerond zijn als er een tussentijdse toets of een praktijkexamen wordt aangevraagd.
Het is daarom wel raadzaam om zo snel mogelijk met de theorie te starten. Theorie is namelijk een onmisbare ondersteuning van je praktijklessen.

Om voor je theorie-examen te kunnen leren, hebben wij een fantastisch pakket, namelijk “iTheorie“. Ook geschikt voor mensen met dyslexie.

Lees meer voor uitgebreide informatie


Waar vind ik een overzicht van verkeersborden?

Klik op de afbeelding om een pagina te openen van informatiebord.nl met daarin een overzicht en uitleg van alle officiële verkeersborden. Ook op de site van informatebord.nl kan je oefeningen, puzzels  en memory spelen om de borden te leren herkennen.

Lees meer voor uitgebreide informatie


Wat is 2toDrive

Autorijden vanaf 17 jaar, hoe vet is dat?! Vanaf nu kan dat, want door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf het moment dat jij 17 bent, mag je praktijkexamen doen. Als je slaagt mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Deze coach(es) kun je zelf kiezen, wel zo leuk. Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen!

Lees meer voor uitgebreide informatie


Helpt je op weg naar je vrijheid

Rijschool Thomas

Onze contact gegevens

Adres:
Botter 73
3751 ZC Bunschoten

Email:
auto@rijschoolthomas.com

Telefoon:
06 – 108 25 125

rijles gebied rijschool thomas

Contactformulier

Uitgelichte recensie’s