Angsten in de auto


Faalangst?

Faalangst is zeker geen probleem bij  RijschoolThomas. Wij zijn namelijk hiervoor gediplomeerd en hebben inmiddels veel ervaring met leerlingen die deze vorm van angst hebben. Faalangst is erg vervelend, maar kan worden overwonnen.

En daar helpen we je graag bij.

Faalangst rijangst bij rijschool Thomas

Wat faalangst is?

Faalangst betekent dat je bang bent om iets niet goed te doen.
Angst krijgen om te mislukken kan zich uiten als je bijvoorbeeld een proefwerk moet maken, een spreekbeurt moet houden, een vraag moet stellen, iets moet voordragen en natuurlijk ook voor een examen.

 

Wil je een gratis proefles afspreken klik dan HIER

Rijangst?

Rijangst kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan het zijn dat iemand al jaren een rijbewijs heeft, maar te weinig gereden heeft. Doordat iemand, voor bijvoorbeeld werk, meer tijd in het verkeer moet doorbrengen en de drukte niet meer gewend is, kan ineens de spanning en/of onzekerheid toeslaan. Eerst rijdt men nog probleemloos duizenden kilometers per jaar en durft dan plotseling niet meer in te voegen op de snelweg of wordt angstig als er een vrachtauto voorbij moet worden gereden of een tunnel ingereden moet worden.

Oorzaak

De oorzaken van rijangst op de snelweg kunnen mogelijk ontstaan door een negatieve rijervaring. Maar het kan ook ontstaan door (te) weinig zelfvertrouwen of een verandering van een persoonlijke situatie. Oorzaken van rijangst zijn heel divers, maar de symptomen zijn veelal gelijk.

1 of meerdere symptomen kunnen zijn: transpireren – trillen – hartkloppingen – hoofdpijn – tunnel visie – hyperventileren – verkrampte spieren enz.

Op het moment dat men door een van deze symptomen overvallen wordt, kan de controle over de auto worden verloren, met alle gevolgen van dien.

En nu?

Als jij je in het bovenstaande herkent, weet dan dat je er niet alleen voor staat. In Nederland zijn er meer dan 1 miljoen mensen met rijangst, angst in het verkeer of parkeerangst. Het verschil met die andere miljoen is dat zij niet de keus hebben gemaakt om hulp te zoeken bij Rijschool Thomas. Vraag vrijblijvend informatie door onze contactformulier hieronder in te vullen.

 

Klik HIER voor informatie over een opfriscursus

De oplossing!

Jouw Faalangst of Rijangst kunnen we samen overwinnen, zodat jij de controle weer terug krijgt!

Ik sta graag tot je beschikking om je vragen te beantwoorden.

Helpt je op weg naar je vrijheid

Uitgelichte recensie’s