ADHD en Rijbewijs


Met adhd, add of een ander concentratiestoornis ( Verder aangegeven als ADHD ) kan jij bij gebleken medische geschiktheid, net als ieder ander een traject in om je rijbewijs te halen.

Je rijbewijs met ADHD

ADHD en Autorijden vergt aandacht, concentratie, planning, beheersing en rekening houden met elkaar.

Informatie van het CBR:

ADHD en het Rijbewijs (pdf)

Omdat personen met ADHD een iets andere wijze van informatieverwerking hebben, gaat het aanleren van het autorijden soms wat minder vanzelfsprekend. Dit vraagt een wijze van rijles die een speciaal op jou afgestemde aanpak vereist. De rijinstructeurs van Rijschool Thomas zijn gecertificeerd om personen met ADHD les te geven. En inmiddels hebben wij al veel ervaring met het succesvol begeleiden van leerlingen met concentratieproblemen naar het rijexamen. Wij beloven, en zetten ons daarvoor dan ook volledig in, dat ook jij je “roze pasje” zo vlot mogelijk kan gaan halen.

ADHD en Autorijden

Rijles ADHD

Bij ADHD speelt het richten van de aandacht een grote rol, waarbij er ook nog eens hyperactiviteit en/of impulsiviteit komt kijken.

  • Er wordt, tijdens de rijles, gelet op hoe vaak en op welke momenten jij je aandacht verliest en geven je aanwijzingen hoe je je aandacht erbij kunt blijven houden. Ook kijken we waar uitdagingen/spanningen zich voordoen.
  • Naast het leren besturen van de auto, helpen we je ook om je aandacht te richten op wat belangrijk is in het verkeer. Ten tweede leren we je het herkennen van je eigen onrust en/of impulsiviteit tijdens het rijden. Daarbij zoeken we gezamenlijk hoe het ontstaat en hoe jij het zelf zou kunnen vermeiden of verminderen.

ADHD en Rijbewijs

Kijk voor vragen over ADHD en rijexamen doen op de volgende FAQ link:

Mag ik autorijden als ik ADHD of ADD heb?

Aan de ouders/verzorgers

Rijbewijs ADHD

Om onze leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens de rijlessen, is het belangrijk om inzicht te hebben in de manier van denken en doen van de leerling. Hiervoor hebben wij na een proefles een gesprek met de leerling zelf en/of de ouders / verzorgers om ten eerste u en de leerling uit te leggen hoe wij lesgeven en om verdere informatie uit te kunnen wisselen.

De leerling krijgt van ons op een respectvol en plezierige manier gestructureerd autorijles. Ons doel is dat wij de leerling op verantwoorde wijze de vaardigheden van het autorijden en verkeersdeelname bijbrengen zodat de leerling gereed is voor het rijexamen.

Helpt je op weg naar je vrijheid

Rijschool Thomas

Onze contact gegevens

Adres:
Botter 73
3751 ZC Bunschoten

Email:
Auto@RijschoolThomas.com

Telefoon:
06 – 108 25 125

rijles gebied rijschool thomas

Contactformulier

Uitgelichte recensie’s